ליווי לחופה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/12/07 15:28 כב בכסלו התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ובן זוגי עומדים להתחתן בקרוב

ואביו של בן זוגי נפטר לפני קצת יותר משנה לאחר המחלה הקשה .

כאשר ישבנו לשמוע שיר לכניסה לחופה החצי מאוד התרגש בגלל שאביו לא יוכל ללות אותו והם היו מאוד קשורים אחד לשני.

רציתי לשאול מה החשיבות שההורים צריכים ללות את הזוג לחופה , והאם יש בעיה הלכתית ששני בני הזוג יכנסו לחופה לבדם וההורים יכחו כבר בחופה , מכיון שאני חושבת שליווי של איש אחר יגרום לו הרבה צער.

הוא מבחינתו היה נעדיף ששננו נכנס לחופה אולם הוא רוצה לתת להורים שלי ואמא שלו את הכבוד המגיע להם.

אבל אני מכירה אותו ויודעת שזה יגרום לו צער רב .

לכן רציתי לשמוע על חשיבות הליווי של ההורים לחופה

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
הוריו לא יוכלו ללוותו, כי אביו נפטר, לכן, הוא צריך לבחור זוג היקר לו ממשפחתו, מזיווג ראשון למזל וברכה.
מספיק שהוא יתום, אין סיבה שיהיה ביתמותו בהולכה לחופה.
גם האמא תילווה אליו לחופה.
חבל לוותר על הקשר המשפחתי החשוב וללכת לבד לחופה.

שישוחח עם הרב העורך את החחופה בדברים אלו.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן