לידת עובר מת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 17/03/08 22:00 י באדר ב'

שאלה

ב"ה

לרב אלטשולר רוב שלומות

לצערי ילדתי עובר מת בשבוע 22 לאחר טיפולי פוריות של כ 3.5 שנים.

כחודש לאחר הלידה יצא גוש בשר בגודל 10*4 שנמצא בפתלוגיה כשק עוברי ושליה,

אציין שהריון זה החל בתאומים ועברתי דילול בשבוע 12 עקב רחם חד קרני. השק הוא של העובר שדולל.

מספר שאלות בעניין יציאת השק העוברי:

1. האם יש מקום לברך ברכת הגומל על העניין?

אציין כי כבר ברכתי הגומל לאחר הלידה.

יציאת הפליטה הנ"ל מבחינתי היא נס כיוון שיכלה לגרום לדלקת, הידבקויות וכו'.והחתיכה הנ"ל לא הוצאה בגרידה שהתבצעה לאחר הלידה.

2.ימי טוהר- האם קימיים היום? האם כל דימום תוך כדי 33 יום מיום לידת העובר (זכר) הוא טהור? אציין כי עם פליטת השק היה דימום רב.

3. האם יש צורך להתיחס לפליטת השק כדין הפלה נוספת, ולבצע הפסק רק לאחר 7 ימים? כיוון שאני כבר עשיתי הפסק לאחר 5 ימים ואין דימום..

אשמח לקבל את יעוץ הרב,

בברכה ותודה,

תשובה

בע"ה
הקב"ה יתן לכם בכפליים , ותשמחו במשפחה גדולה בקרוב.
1. יש צורך להודות לקב"ה, בהחלט! אבל לא בברכת הגומל , כי מה שקרה הוא לא מצב שבו שחשת שאת בסכנה ויצאת ממנה, אלא שבשכל את מבינה שהיתה סכנה. עלזה לא תיקנו חז"ל ברכת הגומל, אלא להודות בברכת מודים .
-3 2. אין היום דם טוהר. צריך לספור כמו אחרי לידה, ולטבול אחרי שבועיים.