לידה ופדיון הבן

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 31/07/07 23:35 טז באב התשסז

שאלה

אוקי...רציתי לשאול שאלה אבל היא קצת מסובכת אני אנסה להסביר אותה כמה שיותר ברור כדי שתוכל לענות לי עליה...אז ככה:

דוד שלי התחתן עם אישה גרושה...לאותה אישה כבר היו שניים\שלושה בנים מבעלה הקודם! עכשיו לאחר שהתחתן דודי עם אותה אישה נולדו להם במזל טוב תאומים בן ובת...והלידה הייתה בניתוח קיסרי!

אז שאלותי הן כאלו:

א': האם אנחנו צריכים לעושת פדיון הבן? אפילו שבשביל אותה אישה זה כבר לא בן ראשון??

ב': שמעתי מכמה וכמה אנשים שאמרו שאם הבן נולד בניתוח קיסרי אז לא צריך לעשות לו פדיון...האם זה נכון??

אשמח לקבל תשובה מהירה!! בתודה מראש: א'!

תשובה

לשואל שלום רב ומזל טוב.
לא צריך לעשות פדיון כיון שיש לה ילדים קודמים. אגב, אתה צודק שילדים שנולדים בניתוח קיסרי, לא צריכים לפדות.
בברכה
אפי קיציס