לידה בתשעת הימים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/14 21:16 כח בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב,

בהריון בחודש מתקדם, צפויה ללדת בעזרת השם בסוף אוגוסט אולם בשבוע האחרון מאושפזת בשל צירים מוקדמים, ויש סיכוי ללידה מוקדמת. עד כה לא קנינו כלום לקראת הלידה כמו ביגוד ראשוני, בקבוקים, וכו. כי רצינו לחכות לאחר תשעה באב. מה במידה ואכן תהיה לידה מוקדמת במהלך תשעת הימים? מותר לקנות דברים לקראת הלידה?

תודה ושבוע טוב לכל עם ישראל

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מה שכבר צריך קונים גם בתשעת הימים, אבל אם אין צורך אלא עתידי כדאי לחכות אחר תשעה באב.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון