לידה בשבת

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 29/07/03 11:53 כט בתמוז התשסג

שאלה

שלום רב

אני נמצאת בחודש התשיעי להריוני ורציתי לשאול מהן ההלכות בנוגע לנסיעה לבית חולים בשבת ברכב פרטי- האם עדיף ליסוע בידני או אוטומטי, האם מותר לכבות את הרכב עם ההגעה לבית החולים וכו' כל דבר שקשור לעניין. תודה

תשובה

שלום רב.
אם באפשרותך להזמין אמבולנס הרי זה עדיף. אם לא הרי את רשאית לנסוע ברכב שמצוי ברשותך. ואמנם לגבי כיבוי הרכב אין לכבותו עם הגעתך לבית החולים, ישנם בתי חולים שיש בהם נוהל קבוע שגוי מכבה את הרכב.
יהי רצון שהלידה תעבור בעז"ה בצורה טובה וקלה ושיהיה לכם הרבה נחת מהתינוק
מיכאל ברום