לידה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/10/02 13:05 כה בחשון התשסג

שאלה

שלום רב!

אני עומדת ללדת בעז"ה ורציתי לשאול את הרב מהם הגדרים הקשורים ללידה בשבת, למשל: האם מותר לי לקחת איתי דברים שאצטרך ללידה (לא לאחריה אלא ללידה עצמה) אם בית החולים נמצא מחוץ לתחום? איך עלי להתייחס לרישום בבית החולים ולכתיבת פרטים רפואיים ע"י הצוות? (יש ברשותי "שבעט" של מכון צומת, האם עלי לקחתו איתי ולבקש מהצוות להשתמש בו?) האם יש פעולות שעלי לבקש שימנעו מהם במהלך הטיפול בי?

אני בטוחה שיש עוד שאלות רבות שאפילו אינן עולות על דעתי.

אודה לרב מאד אם למרות הזמן הדוחק יוכל להשיב לי לפני שבת קודש.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום

הננו לברכך בלידה קלה בריאה ושמחה.

עם הגיעך לחודש תשיעי מן הראוי להכין תיק ובו כל הדברים הנצרכים ליולדת .
בין שאר הדברים יש להכין מה שיכול לצמצם חילול שבת :
כגון: 2 דפי נייר ובו כל הפרטים האישיים אחד לתת לנהג האמבולנס או המונית ואחד למסור בבית החולים.

אין את חייבת לשבות שבת ליד בית החולים .

בהגיעך לבית החולים המיילדות יעשו את מה שמוטל עליהם לעשות ואת יכולה להשתמש בכל מכשירי החשמל הנצרכים כגון מוניטור, אולראסאונד כסא יולדת מתכוונן
חשמלי וכדומה.

באופן כללי מרגע שאת נחשבת יולדת הרי שמותר ואף מצווה לחלל שבת בעבורך.על כן את לא צריכה לחשב חשבונות מה יהיה ואיך יהיה.
היי רגועה ונינוחה.לא צריך להלחץ.
החשוב ביותר זה שתתיישב דעתך עלייך.
רגע הלידה הוא רגע עם עוצמה רוחנית גדולה יש בו קרבה גדולה להשם,הרגשה מיוחדת ומרוממת.
תתני לעצמך לחוות את החוויה הזו ברוגע ובנחת.

כיוון שיש בנושא זה פרטים אנא עייני בספר שמירת שבת כהילכתה פרק לו.

בהצלחה ובברכה,

עוזיאל