לידה בכסא חשמלי בשבת

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 04/03/02 06:12 כ באדר התשסב

שאלה

אשתי עומדת ללדת בקרוב בעז"ה,לאחרונה ביקרנו בחדר לידה וראינו כי כיסא היולדת הוא חשמלי ובעל פונקציות שונות לכיוונון ע"י היולדת, לפי התנוחה הנוחה לה.

כיצד היא תוכל להשתמש בכסא בשבת?

אודה לרב אם יוכל לעורר בעיות נוספות ופתרונן שעלולות לצוץ בלידה בשבת

תשובה

יולדת מוגדרת חולה שיש בו סכנה משעת פתיחת הרחם או מרגע התחלת הדימום או ירידת מים או כשאינה יכולה ללכת, כך שמותר לחלל את השבת לצרכיה לדברים הנדרשים.

הנני ממליץ ללמוד את הנושאים הנוגעים ללידה בשבת בספר שמירת שבת כהלכתה.