לחמניות מתוקות

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 18/10/07 09:25 ו בחשון התשסח

שאלה

שלו רב, יש לי כמה שאלות בקשר לעניין הלחמניות המתוקות

אני ספרדי ויודע שמברכים מזונות אפילו אם המתיקות ניכרת במקצת

1.אם אני אוכל לחמניה מתוקה עם שניצל בתוכה (לדוגמא) וזאת היא הארוחת צהריים שלי, ואני אוכל רק את זה לבד אני צריך לברך המוציא?

או שרק אם המשקל של הכל, כולל השניצל שבתוך הלחמניה מגיעה לשיעור קביעת סעודה?

וזה משנה אם החלטתי לאכול את השניצל בלחמניה מתוקה כי לא רציתי לאכול לחם כדי לא להתחייב בברכת המזון וכו'?

2.אם אני אוכל ארוחה ממש עם סלטים ותבשילים וכו' ובתוך הארוחה אני אוכל גם איזה חצי לחמניה מתוקה אני מתחייב בברכת המוציא והמזון? ואם כן מדוע?

תשובה

בס"ד
1. רק הכמות קובעת אם תברך המוציא או לא. לא כולל השניצל.
2. גם בארוחה ממש לא נחשב הדבר לקביעות סעודה, אם אין כמות של קביעת סעודה.

אני מוכרח לצין שיש החולקים וסוברים שצריך לברך גם על לחמניות מתוקות בארוחה ללא כמות קביעות, כיון שיש כאן כוונה לקבוע.

כל טוב, חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.