לחם

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 01/06/07 16:19 טו בסיון התשסז

שאלה

אומרים שאם רואים לחם על הרצפה חייבים להרים אתו.

האם חייבים להרים אותו גם כשהוא רטוב/רקוב או משהו כזה וזה ממש מגעיל?

יש מקומות שיש בהם המון חתיכות לחם פזורות בשביל הציפורים. גם שם צריך להרים את הלחם?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
גם אם הוא מאוס, צריך להרימו. (בעזרת חתיכת נייר וכד') אבל אם ניכר שהוא מונח שם לטובת הצפרים, גם אם לא הניחו אותו שם לשם כך, מותר להניחו שם, ובלבד שלא יהיה זה מקום שדורכים בו.
(לכתחילה, גם אם מניחים לחם לצפרים, צריך להניחו על גבי גג או דבר מוגבה , כדי שלא ידרכו עליו ולא יבא לביזוי אוכלין.