לחיצות ידיים לצורך עבודה בלבד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/12/06 18:37 י בטבת התשסז

שאלה

יש לי שאלה די מורכבת מה לעשות אם אני עובדת בעבודה ש לפעמים יש צורך בלחיצת ידיים ..אם היו אלה אנשים חילוניים הייתי מסבירה להם אבל הבעיה שעובדים איתי אנשים דתיים (שכניראה לא ממש מכירים את כל ההלכות..)ולפעמיים גם הם לוחצים ידיים .. אני יודעת שזה לא בסדר אבל איך תסביר את זה לאנשים דתיים????....(זה יראה כיהורה מצידי)ואני בטוחה שגם אם אבקש ממנו שלא ילחץ לי את היד היחס שלו כלפי יהיה שונה כיהרי הוא נורא עוזר לי בעבודתי והוא יפגע ,הוא גם מבוגר לכן אני לא חושבת שיש כל כך בעיה כי הרי זה רק לצורך תפקיד וזה פשוט רישמי יותר ...אני יודעת שזה לא בסדר אבל מה ניתן לעשות במצב כזה... אני חייבת את עזרתו בלעדיה אני לא אוכל להמשיך בעבודתי...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את החלטת להיות אמיתית עם עצמיך אז לא יהיה שום כוח בעולם שיוכל להזיז אותך מההחלטה שלך.
אני מניח שאת די נבונה בכדי למצוא את הדרכים המתאימות בכדי לא לקלקל יחסי עבודה מצד אחד ומהצד השני לשמור על קלה כבחמורה. (לדעתי ,אין בכלל קשר עם הדברים כי אם את זקוקה לעזרתו בעבודה אז אסור לך לשעבד לשם כך את הגוף שלך בניגוד לרצון הפנימי שלך את יכולה לבקש עזרה וגם להציב גבולות בנוגע ללחיצת ידיים או חיבוקים או נשיקות -כי זה רק עיניין של הצבת גבול .והיכן עובר הגבול???)

לעמוד בסיטואציה כמו שלך ולהתגבר בתבונה ולא ללחוץ יד זו גבורה אמיתית.תמשיכי כך ואל תשברי. !!!!

אם את תעמדי על שלך פעם פעמיים יעריכו אותך ויכבדו את רצונך.כי את הולכת עם אמת.
את יכולה לקוד קידה קלה ולומר שלום בנועם ובנעימות ובחיוך . ויש עוד דרכים לומר שלום .

והכל עיניין של הרגל.והרגל נעשה לטבע. ואז באופן טבעי יבינו שזה טבעי ביותר לומר שלום נאה ומכובד בלי ידיים.

ונכתבי על נושא זה המון תשובות ראי למשל תשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/48366
https://www.kipa.co.il/ask/show/46366

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן