להתקלח אחרי זמן הדלקת נרות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/12/05 23:38 כא בכסלו התשסו

שאלה

שלום לרב!

במיוחד בשבתות החורף שנכנסות מוקדם, אני תמיד מגיעה ממש עד לזמן הדלקת נרות כשיש עוד מים ברצפה, כשטרם סיימתי להתכונן לשבת, אני עושה את מירב ההשתדלות אך זה לא תמיד עובד, השאלה שלי היא האם מותר לי להכנס להתקלח ולחפוף אחרי זמן הדלקת נרות ולעיתים אף אחרי זמן מנחה?

תודה רבה וחג חנוכה שמח ושנראה כבר ישועה...

תשובה

בע"ה

ברכה ושלום!

1. במיוחד בשבתות החורף שנכנסות מוקדם, כדאי להתכונן מראש ולתכנן את הזמן כך שייוצר מצב שניתן יהיה להיכנס לשבת בנחת .
ועייני נא בתשובתי "כיצד להתכונן לשבת ב":
2. אם המים חוממו בבוילר, אסור.
לגבי הדרכים המותרות, עייני נא בתשובתי ב:"רחיצה בשבת":
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6528

בברכה,

עוזיאל

.