להתפלל תפילת הדרך במקום חברו

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/07/11 13:22 יג בתמוז התשעא

שאלה

האם מותר לברך תפילת הדרך על אדם שנוסע מחוץ לעיר (ללא נסיעה יחד איתו ) בידיעה שהוא לא יברך ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

כל אחד יכול וצריך להתפלל על כל עם ישראל ובפרט על חבריו.

תפילה שאדם מחויב בה - אינו יוצא ידי חובה בכך שאחר מתפלל במקומות.
התפילה הזו היא מזון לנשמה וכשם שאם אחר יאכל במקומים זה לא יועיל לגוף שלי כך אם אחר יתפלל בעבורי זה לא יועיל לנשמתי (תפילת שמונה עשרה כמו תפילת הדרך)

בברכה ובשמחה תמיד דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן