להתחתן עם יהודיה משיחית

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 27/02/11 00:36 כג באדר א'

שאלה

שלום...

אני יהודי ממשפחה דתית-לאומית שחזר בשאלה, בן 23.

לפני כחצי שנה הכרתי בחורה והתאהבתי בה..

מעולם לא התאהבתי במישהי, היא האהבה הראשונה שלי.

אני לא מצליח לדמיין את החיים שלי בלעדיה, וברור לי שאנחנו נתחתן בקרוב.

העניין הוא, שהיא שייכת ל-"יהודים משיחיים".

אומנם היא מחשיבה את זה כזרם ביהדות אך אני לא משלה את עצמי. אני מכיר את היהדות די והותר כדי להבין שמדובר בזרם של הנצרות יותר מאשר של היהדות.

מובן לי שהרבנות האורתודוכסית לא מקבלת משהו כזה ואני מעריך שגם הרפורמית...

בכל אופן אומנם אנני שומר תורה ומצוות אך בכל זאת אני אדם מאמין. וזה מעט מפריע לי הסיפור הזה.

לא אסכים שילדיי יקבלו חינוך שכזה, ולא ארצה להשתייך לקהילה מעין זו.

מצד שני, אני אוהב את האישה הזאתי באמת ובתמים, ושום דת לא תפריד בינינו.

מבדיקות שעשיתי גיליתי שהיא יהודייה (סבתא מצד אמא יהודיה), ובקשר ללנטוש את האמונה הזאתי אין מה לדבר, היא עמוק בפנים.

יש לך אולי רעיון? משהו להמשך הדרך?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב.
ההתבוללות היא השואה הגדולה של עמנו .
אם את מרגיש שייך קצת לעם היהודי ,אז אל תנתק את השרשרת של המשפחה שלך.אבות אבותך נהרגו ונשרפו כדי לשמור על יהדותם וכדי לא להתנהג כנוצרים אני מזכיר גם ישו היה יהודי ..
אז הסק לבד את המסקנה.
אברך אותך שנשם ינחה אותך בדרך אמת אמן.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן