להקה שמופיעה בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/05/10 21:04 יב בסיון התשע

שאלה

ב"ה

שלום הרב,

ישנה להקת מוסיקה שאני שומע בקביעות והלהקה הזאת באים לארץ וההופעה תתקים בליל שבת.

רציתי לדעת שני דברים.

1) האם מותר לי לראות במוצש"ק (או ביום אחר..) חלק מהצילומים באתר השיטוף you tude , הצילומים האלו בטוח(!!) צולמו בשבת.

2) אח שלי נכון להיום אינו שומר תורה ומצוות מתכוון ללכת להופעה הזאת, עכשיו אני יודע בוודאות שהוא יצלם את זה (או בפלאפון או במצלמת וידיוא) ואני יודע שהוא יחשוב עלי כשהוא יצלם את זה.

האם מותר לי לארות את מה שהוא צילם(סיוע למחללי שבת?)

אם אפשר בבקשה אשמח לכמה שיותר מקורות בנושא לעיון ולהעמקה.

תודה

צבי

תשובה

בסד
שלום רב .
אין להנות מחילול שבת שנעשה עבורך גם במוצאי שבת (סימן שיח).
לכן מותר לראות באתר צלומים שנעשו בשבת לאחרים ואין לראות צילומים של אחיך שנעשו בישבילך ממש.
וכמובן אם יתברר שמספר הצופים יגרום ליהודים לחלל שבת אז יש להמנע מצפיה זו.
בברכה