להעיר לחברות על שירים בספירה ?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/05/05 18:18 ד באייר התשסה

שאלה

שלום,הייתי אצל חברה שלי עם עוד חברה שלי,שתיהן ספרדיות ושומעות שירים עדיין,בספירה.אמרתי להן שאני נוהגת לא לשמוע והן ענו לי חצי בצחוק חצי ברצינות שלהן כן מותר,וכפיה דתית וכד'...ובסוף הן שמו מוסיקה ולא רציתי להיכנס לוויכוחים,וגם לא רציתי ללכת.חוץ מזה שסתם נפגעתי מהחוסר כבוד שלהן טלי,רציתי לדעת 2 דברים :

1 נהגתי נכון?

2 אם יש חבורה שרק אחת לא רוצה לשמוע,מה עושים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שואלת יקרה שלום רב,
יישר כח על הרגישות ועל כבוד הזולת.
אינני מכיר את המנהג, שלהן מותר לשמוע שירים ולך לא, אשמח מאוד אם תשאלי את חברתך מהיכן המנהג ותכתבי לי.

בנושא שמיעת שירים בספירת העומר, כבר כתבתי תשובה ארוכה בענין אלו שירים מותרים לשמיעה בספירת העומר וכדאי לעיין בה: https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=24755

בענין כבוד הזולת,
כל מנהגי האבלות שבספירת העומר הן משום 'שלא נהגו כבוד זה בזה', ולכן יישר כח שלא הגבת.יישר כח שלא רבת ולא ניסית להטיף.
לענ"ד אם השירים התנגנו ברקע, והעיקר היה המפגש (ללא ריקודים, ללא שירה, ללא היסחפות אחרי השירים) ניתן להישאר. במידה והשירים עיקר ראוי לעזוב בצורה מכובדת וללא הפגנתיות מתוך כבוד.

[ויהי רצון שהמידות הללו, כבוד לזולת, שמירה על ההלכה, הנעלבים ואינם עולבין, שחשובים מאוד בפרט בימי הספירה הללו, ימשיכו ללוות אותך לכל אורך הדרך וישפיעו גם על הסובבים אותך לטובה.]
בהצלחה,
שלמה
Shlomo@makshivim.org.il

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן