להסתפר אצל ספר שלא מקפיד

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 16/08/07 11:26 ב באלול התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב..

רציתי לדעת אם יש בעיה הלכתית להתספר אצל ספר שלא מקפיד עם הסכין?..זאת אומרת שהוא מוריד עם הסכין בפיאות...אבל מי שאומר לו איפה כן ואיפה לא-אז כמובן שהוא שם לב..

זהו ספר ידוע בעיר ובעל שם..ולכן באים אליו מכל קצוות העיר..אז האם יש בעיה כלשהי בזה שהוא לא מקפיד על "לא תקיף פאת ראשך "[אם אני אכן מצטט נכון..]אבל כמובן שאני מתספר שם-אז אני מעיר לו לתשומת ליבו..

אודה מאוד..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
אם אתה אומר לו, אין איסור להסתפר אצלו.
ראוי להסתפר אצל ספר המקפיד על ההלכות, כיון שיש עניין לחזק את שומרי המצוות.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן