להמריא אל על

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 31/05/07 21:59 יד בסיון התשסז

שאלה

שלום רב,

אני נער (15) שגר במשפחה חילונית - מסורתית. לאחרונה (לפני שנה) התחלתי להתחזק. אט אט אני מתחיל לקבל עלי קיום מצוות נוספות: שמירת שבת, ברכות על האוכל, נ"י ואשר יצר, תפילות במניין מתי שמזדמן, הנחת תפילין... (כמובן שיש עוד אינספור מצוות שעלי לקיים). ברצוני לשאול איזו מצווה אתה מציע שאקבל על עצמי כעת? שבת שלום, אסף.

תשובה

יישר כוחך על הדרך בה אתה הולך. חשוב להקפיד מאוד על כיבוד הורים, קודם כל משום חשיבות המצווה, ומעבר לכך גם כדי שתזכה לשיתוף פעולה מצידם ולתמיכה. חשוב להשתדל בלימוד התורה שהיא מצווה חשובה ביותר, אך מעבר לכך גם תקנה לך את הידע ואת רצון הדרושים כדי להמשיך ולהתחזק. כדאי לקבוע עיתים, אף אם קצרות ללמוד כל יום. חשוב להקפיד על יחס טוב ורב חסד כלפי החברים, לא רק בשל חשיבות הנושא אלא גם משום שחשוב שהתחזקותך תזכה להערכה, ומי יודע אולי גם לחיקוי, ולא חלילה להיפך.
באופן כללי לאור מה שאתה כבר מקיים אינך צריך לחפש במרץ מצוות נוספות, ואתה יכול להתקדם במתינות, אולם חשוב לחזק ולשפר את מה שאתה כבר מקיים: ההבנה ואת הכוונה בתפילה ואת שמירת השבת במילואה.
יהי רצון שתזכה להמשיך להמריא אל על ולהצליח בכל אשר תיפנה.

כל טוב,
רונן לוביץ