להחמיא למישהי עם מכנסיים?

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 08/07/07 12:54 כב בתמוז התשסז

שאלה

שלום לרב!

יש לי הרבה חברות וגם כמה חניכות שהולכות עם מכנסיים או בגדים לא הכי צנועים. יש כאלה שזה באמת יפה להן. מה אני צריכה לעשות? להחמיא להן ולהגיד שיפה להן ככה או לא להגיד כלום? ואם שואלים אותי אם זה יפה מה אני צריכה להגיד? כן שזה יפה או להגיד שלא יפה- לשקר?

עם חברות זה פחות בעיה כי הן כבר בוגרות וחלקן החליטו שיותר טוב להן לחיות ככה ואני כבר לא ממש אשפיע עליהן, אבל יש לי גם חניכות בבני עקיבא שהולכות עם מכנסיים, אם אני אגיד להן שיפה להן יש סיכוי שהן יבינו שיותר טוב שהן ימשיכו ללכת ככה כי ככה יפה להן.

מה עליי לעשות בשני המקרים?

תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
שאלת חכם חצי תשובה. בשאלתך כבר ענית למעשה. הרי מחמאה אינה סתםנתון עובדתי. יש בה עידוד להמשך. לכן, אינך צריכה להחמיא על בגד שלא צנוע שאסור ע"פ ההלכה. אדרבא, יש לציין בפני חניכותייך שלא היופי החיצוני הוא העיקר ובגד שאינו צנוע אינו ראוי לשבח, גם אם הוא יפה ומושך את העין. כמובן שיש יופי שאינו צנוע. אבל מקומו אינו הפרהסיא ואין ללכת כך בציבור. ולכן אין לשבח ולעודד אותו.
בברכה
אפי קיציס