להזמין את הקומונרית לארוחה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/01/07 00:23 יז בטבת התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום

אני מדריך בבני עקיבא, ונהוג אצלנו בסניף שהקומונרית הולכת לאכול אצל מדריכים ומדריכות.

ונחשפתי לאיסור שיש באכילה עם בנות ורציתי לדעת אם אפשר שהיא תאכל אצלי בשבת או שכדי להמנע מזה.

אני גם די חושב שהיא תפגע מזה שאני לא יזמין אותה.

אשמח לקבל תשובה לשאלתי

תשובה

ב"ה

שלום.

אם הקומנרית מגיעה להתארח לאחת מסעודות השבת עם כל המשפחה שלך אז אתם מקיימים מצוות הכנסת אורחים. ומה בכלל השאלה.
אבל אם אתה מזהה שיכולה להיווצר בעיה מסויימת כגון יחוד או אווירה של קלות ראש או הרהורים לא טובים אז זכותך וחובתך גם יחד לדעת להגיד : לא!
ועיין גם בתשובתי "לישון בבית של המדריכה" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/75756

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.