לגבי עלוני שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/03/13 23:05 כז באדר התשעג

שאלה

1)הבנתי שכבוד הרב מתנגד לעלוני שבת ורציתי לדעת מה הבעייה עם עלוני שבת?

2)למה יש בעייה לפרסם בהם דברים? ככה אני יודע עם יש הופעות של זמרים,שבתות חזנות וגם ככה אני יודע אם יש נסיעות לחו"ל והצעות נופש

3)לפי מה שהרב חושב איפה צריך לחלק את עלוני השבת ואם הם מיותרים למה מחלקים אותם בכלל?

אשמח לקבל תשובות ושיהיה לכבוד הרב לילה טוב

תשובה

שלום וברכה

א. אני לא מתנגד לעלוני שבת, ואף כותב באחד מהם באופן קבוע ובאחרים באופן מזדמן. אני מתנגד לקריאתם בזמן התפילה.
ב. לגבי הפרסומות: ראשית, גם אתה בוודאי מסכים לכך שאין לזה כל קשר עם התפילה, וזה אפילו ביזוי התפילה. שנית – לקרוא בשבת על דברים שרוצים לעשות בימות החול הוא דבר שאינו פשוט כלל ועיקר. אלה הבעיות. מאידך גיסא, ללא הפרסומות עלונים אלה לא ייצאו לאור, וזו אפוא הדילמה.
ג. אני חושב שיש לחלק אותם לאחר התפילה, שאנשים ייקחו אותם הבייתה, ואם הם יהיו תחליף לעיתונים – מה טוב; אולם אין להפוך את התפילה לספריית עלוני שבת.

כל טוב