לגבי הלכות כזית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/01/12 21:05 יט בטבת התשעב

שאלה

שלום :)

אני ספרדי והלך לפי מרן, קניתי את הספר ''כזית השלם'' של רבי ישראל פינחס באדנער ובספר הוא פוסק שכזית זה לפי נפח לפי האשכנזים, הספרדים סוברים שצריך כזית לפי משקל.

השאלה שלי מה לעשות?

אם לדוגמא רשום בספר כך:

1/3 בננה לפי הספר מברכים ברכה אחרונה נפשות שזה 29 גרם לפי נפח, רציתי לדעת איך מחשבים את זה לפי משקל כמו הספרדים?

תודה :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לפי הספרדים השאלה קלה יותר, יש לשקול במשקל האם יש 27 גר' או לא. כך לגבי בננה וכך לגבי מים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון