לבקש סליחה מבן שפגעתי בו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/08/07 21:03 יד באלול התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום רב,

לפני כשנה וחצי התחלתי להיות בקשר אם בן.

אני לא רציתי שזה יהיה משהו רציני כמו חבר וחברה והברתי לבן את הדבר הזה כמה וכמה פעמים.

לאחר שגיליתי שהוא אוהב אותי(בערך לאחר שנה) מיד ניתקתי איתו קשר, לא בצורה רעה הייתה לנו שיחה מאוד ארוכה שבו הסברתי בדיוק למה אני רוצה לנתק איתו קשר.

כבר בשיחה ראיתי שהוא לוקח את זה מאוד קשה.

לאחר כמה ימים הוא נתן לי מכתב שממנו הבנתי עד כמה פגעתי בו.

מאז כשאני רואה אותו אני מנסה להתחמק כמה שיותר ואם אנחנו כן מדברים אז אני מנסה לקצר בשיחה.

אני יודעת שהוא עדיין מאוד פגוע ושכנראה הוא גם עדיין אוהב אותי.

מה לעשות? לבקש סליחה על מה שעשיתי? כשיש סיכויים מאוד גדולים שזה סתם יפתח את הסיפור הזה מחדש...

אני ישמח אם תוכל לענות..

שבוע טוב

תשובה

שלום וברכה
בדרך כלל, אם מדובר בפתיחת סיפור מחדש – עדיף שלא לפתוח.
ברם, את מתארת מצב בו לא מדובר בפתיחה מחדש, אלא בסיפור פתוח וכואב.
במצב כזה, הדבר הנכון ביותר הוא לנהוג בפשטות – לומר לו כי כואב לך שכואב לו, לומר שהקשר ביניכם לא יתממש אבל את לא רוצה שיכאב לו, ולומר כי את היית מאוד רוצה לראות אותו שמח ומאושר עם מישהי אחרת. בדרך יפה זו מצליחים לעתים מזומנות "לסגור" סיפורים, וגם אם לא – את יודעת שאת את שלך עשית.

כל טוב ושנה טובה