לבישת בגד עם קריעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/01/07 14:07 יג בטבת התשסז

שאלה

שלום,

יש לי סוודר שעשיתי בו קריעה בשנה שעברה( ביום שריפת בתי הכנסת של גוש קטיף). מתישהו לאחר מכן לבשתי אותו ואמרו לי שאסור ללבוש בגד שנעשה בו קריעה, אז הפסקתי...

רציתי לשאול

א. אם זה נכון

ב. אם אני יכולה לגזור אותו ולהפוך אותו לסוודר של חודש ארגון בסניף, לדוגמא.

תודה רבה ויומטוב!!

תשובה

שלום וברכה
א. אין הלכה כזו. יש הלכה שיש קרעים שאסור לתפור, כאשר האבילות היא על הורים וכדו', ואז באופן טבעי לא לובשים אותם. אני מעריך כי קרע על גוש קטיף הוא מאלה שאינם מתאחים, ולכן אין לתפור אולם מותר ללבוש.
ב. בוודאי שמותר להפוך אותו לסוודר.

כל טוב ושלא נדע