לבוש

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/06/07 14:34 יט בסיון התשסז

שאלה

אשמח לקבל סוף בצורה מליאה את אורך החצאית והשרוול המותרים, וגודל הפתח המותר. וכן, מותר ואסור בלבישת מכנסיים מתחת לחצאית. והאם מותר או אסור ללכת עם מכנסיים רחבות.

תשובה

ב"ה

שלום

זו שאלה שקשה לתת לה תשובה חדה כיוון שיש מחלוקות רבות בכל דבר.

שביל הזהב הוא שהברך תהיה מכוסה גם בשעת ישיבה, שהשרוול יגיע לכה"פ עד למרפק והפתח יגיע עד לעצמות הבולטות ולא מעבר לכך.
יש מחמירים יותר וניתן למצוא דעות מקילות יותר אך זהו שביל הזהב הראוי לענ"ד.

חצאית מתחת למכנסיים - מותר אם החצאית שמעל היא באורך של חצאית שהיה ניתן ללכת בה ללא המכנסיים.

מכנסיים רחבים - נהגו שלא לילך בהם.

בשורות טובות,

שי