לבוש צנוע וכיסוי ראש

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 30/10/07 11:26 יח בחשון התשסח

שאלה

שלום וברכה.

אני נשואה ואמא לילדה מגדירה את עצמי - אדם דתי שומר מצוות. לצערי הרב יש מצווה שנורא קשה לי לקיימה. מדובר בלבוש חצאיות וכיסוי ראש.

עד גיל 20 - סיום השירות לאומי שלי, לבשתי חצאיות ואז התחלתי ללבוש מכנסיים . אני לא חושבת שחצאית זה צנוע יותר מה גם שזה ממש לא נוח לי זה מוביל לזה שאני לא מכסה את הראש.

השאלה היא איך לגייס כוחות ולקיים את המצווה למרות שאני לא מאמינה בה כ"כ. והמטרה העיקרית לקיומה טמונה בצורך להשתייך למגזר ממנו אני באה ולשמש דוגמה טובה לילדי?אציין שבשבת אני לובשת חצאיות ומכסה את הראש על מנת לנסות להתרגל לעניין ואני ממש לא מצליחה.מצטערת על האורך ומקווה שהבנת לליבי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום וברכה,
המצוות לא צריכות את האימון שלנו בהן.
יש אמת אחת, האמת הזו היא התורה.
התורה אמרה לכסות את הראש, וזה העניין.
המטרה העיקרית לא צריכה להיות השתייכות למגזר, אלא, קיום רצון ה'.
קיום הרצונות שלך יכול להיות באופן לבישת הכיסוי או בסוגו.
יש הבנה לליבך, וודאי,
אך העיקר הוא ה' בעולם , לא?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן