לבוש מותר?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 26/09/07 10:12 יד בתשרי התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב

אתמול קניתי חולצה שיש עליה תפוס קטן של גולגולת ואחי אמר לי שיש עם זה בעיה מיכוון שזה לא כבוד המת או משהו כזה העם זה נכון?

ומה הרב מציע לעשות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

תמונה גדולה ומושכת את העין- אסורה קודם כל משום צניעות וגם משום דרך ארץ.

תמונה קטנה ושולית- אינני סבור שיש בכך זלזול בכבוד המת, אך יש בזה אמירה בעייתית מאד של הערצה למוות או אפילו הסתכלות עליו בצורה חיובית.
מעשים של סגידה למוות או לרצח, דברים שהם אכזריים או וולגרים משחיתים את הנפש, עושים אותה אטומה.

אינני יכול להעלות על הדעת ללבוש חולצה עם ציור של גולגולת- אם אפשר להחזיר לחנות- להחזיר.
אם לא אולי אפשר לפרום או לגזור
וגם אם זה לא- בבית יהודי תמיד צריך עוד סמרטוט לנקות לשבת...

שנזכה ללבות רגישים ופתוחים ולאהבת חיים ואלוקים חיים.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן