לא תשחת - ביאור נוסף

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 08/02/07 12:58 כ בשבט התשסז

שאלה

שלום רב.

שאלתי בעבר מהו המקור לציווי "לא תשחת זרעך לשוא" והופנתי על ידכם לסיפור אונן בספר בראשית. אני מודה לכם על התשובה, אך לא לזה התכוונתי. שאלתי היא האם באיזשהו מקום בתנ"ך, בגמרא או בכל מקור יהודי אחר כתוב בפירוש המשפט "לא תשחת זרעך לשוא" או משפט דומה לו. אני יודע על מה הוא מבוסס, אך אני שומע אנשים "מצטטים" משפט זה ואומרים שזה מהתורה או מהגמרא. מאחר ולא מצאתי זאת בשום מקום בתורה, אני מעוניין לדעת האם זה באמת חוק מנוסח, משפט שבאמת מצוטט מאיזשהו מקור, או משהו שפשוט אומרים כתוצאה מסיפור אונן?

שוב, תודה רבה.

תשובה

המשפט הנ"ל לא מופיע בשום מקום בתורה. זהו כנראה סיכום של הלקח מסיפור ער ועונן.
אך עם זאת יש להדגיש שאין בכך בכדי להמעיט את חומרתו של האיסור, וחובת ההקפדה עליו.

עקיבא