לא ילבש- דחוףףף!!!

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 03/02/07 19:27 טו בשבט התשסז

שאלה

ב"ה

שלום רב!

אני בכתה י"ב, וכל שנה השמינסטיות באולפנא שלי עושות הכתרה של רבנית פורים. בהכתרה עושים גם הצגה ממש מושקעת. הפקה שלמה. אני משחקת בהצגה בן, ואני צריכה ללבוש בגדים של בנים.. ההכתרה היא כשבוע וחצי לפני פורים.

האם יש בכך בעיה של 'לא ילבש'? כמובן שההצגה היא רק לפני בנות, אבל האיסור הוא גם אם אני לבד, לא?

נראה לי שאני צריכה לשאול את הרב שלי. והבעיה שלי היא- האם לשאול את הרב האישי שלי, או לשאול את רב האולפנא, שהרי אם אני אגיד שאני לא יכולה ללבוש- זה יפריע לכולם..

ואני ממש רוצה להשתתף בהצגה, ויש עוד הרבה בנות שמשחקות בנים.. ואי אפשר להחליף עכשיו הצגה..(וגם אין הצגה שיש בה רק בנות...) זה דחוף. אשמח לתשובה מהירה. שבוע טוב ותודה רבה!

תשובה

בעזה"י

שלום,
אני ממהר להשיב כבקשתך,

הדעות ההלכתיות חלוקות בעניין זה.

בכל מקרה יש לשאול את רב האולפנה משום שמדובר בפעילות כחלק מפעילות האולפנה ולפני כל תלמידות המוסד.

אם רב האולפנה שלך אוסר- אין לעשות זאת, אפילו הרב שלך מתיר.
אם הרב של האולפנה מתיר- אפשר לסמוך עליו.
אם ידוע לך שהרב האישי שלך אוסר וקבלת אותו עליך- אסור לך לעשות זאת אפילו אם רב האולפנה מתיר.

שנזכה לקדושת פורים
באמת!!!!
אור
צוות ישיבת צפת