לא יכול להיות!

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 01/06/07 14:00 טו בסיון התשסז

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

אני חושב שבמקומי קיום ברמת האמון שלי בה' ותחושת הקירבה אליו אני בשיא הגובה שלי עד היום.

אבל יש שאלה שמציקה לי הרבה זמן ואני לא מצליח להתמודד איתה.

איך זה יכול להיות שמישהו מגיע לגיהנום או ח"ו ולכף הקלע?! איך הקב"ה הטוב החם כל כך יכול לעשות כזה דבר למשהוא?!

אני מבין שבגיהנום המטרה היא לכפר אבל עדיין זה פשוט לא נתפס שגוי או חילוני שפשוט לא מודע לקיום הבורא יגיע לסבל כזה.

האמת שפעם זה לא היה לי קשה בכלל אבל עכשיו כשהגעתי לאן שהגעתי שני דברים הובילו אותי לשאלה הזאת:

-החשבון נפש היום יומי שלי, אשר הוביל אותי לא פעם לחשוב מה יקרה אם אני אחטא, ואני פשוט לא מסוגל לדמיין את עצמי או כל אח

תשובה

בסד

שלום רב.

כנראה כי יש לנו תפיסות שונות על "שכר ועונש".

אשאל אותך אם אומר לאדם אל תכנס ואש פן תשרף, והוא [בחר] להכנס לאש ואכן נשרף .האם זה [עונש] או בחירה שלו??
אם אומרים לאדם אל תעשן סמים אם תעשן תמות.
והוא אכן עישן ומת ...אז נשאל ,למה השם לא ריחם עליו?ולא עשה לו נס שלא ימות??

לדעתי אין עונש העונש הוא הוא מעשה האדם ,הוא התוצאה הבלתי נמנעת ממעשה האדם.
שכתוב" שכר מצווה מצווה ושכר עבירה עבירה."
כף הקלע היא תוצאה ישירה ממעשה האדם ומבחירתו.

בברכה