''לא יוכל לשלחה כל ימיו''

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 28/10/07 13:44 טז בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

"כי ימצא איש נערה בתולה אשר לא ארשה ותפשה ושכב עמה ונמצאו, ונתן האיש השוכב עמה לאבי הנערה חמישים כסף ולו תהיה לאשה תחת אשר ענה, לא יוכל לשלחה כל ימיו" (דברים כב, כח-כט).

במקרה שהאב מסכים לקידושי בתו לאותו אנס, ואחרי כמה שנים (אם נהיה קיצונים קצת) מסתבר שהבעל מכה את אשתו כל יום ומתעללה בה - נוצר פה מצב שלא רק שאשה מסכנה זו נאנסה, עכשיו היא גם תקועה עם אותו אנס עד סוף ימיה. שהרי אפילו אם הוא מסכים להתגרש - הוא איננו יכול.

זו תורה וזה מוסרה?

(מטרתי אינה קנטור ח"ו אלא בירור האמת)

תודה רבה!

תשובה

שלום,

הגמרא בכתובות דף לט: אומרת שבין האישה או האב יכולים לעכב, כלומר לסרב לנישואים אלו. ולמרות שבתורה שבכתב אין דבר זה מפורש, הרי תורה שבע"פ היא הפירוש של תורה שבכתב.

לאחר שהאישה נישאת הגירושין (באופן כללי) תלוים בבעל, פרט למקרים כמו שציינת שאולי בית הדין יכפה אותו לגרש.

יום טוב.