לארגן 7 ברכות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/10/10 11:22 יח בחשון התשעא

שאלה

שלום רב,

אני מארגנת השבת 7 ברכות לזוג טרי.

רציתי לדעת אם אני יכולה להזמין אורחים ל 7 ברכות רק בסוף הארוחה (למנה אחרונה)

האם הם יכולים להצטרך למניין (בכלל חייבים מניין?)?

האם האורחים יכולים לברך בעצמם או שרק מי שאכל איתנו את כל הסעודה ממש מותר לו לברך?

האם הם מברכים ברכה אחרונה ואנחנו ברכת המזון

בקיצור,

איך אני מארגנת את זה שיצא "כשר"?

תודה רבה

תשובה

שלום לך

7 ברכות מברכים בנוכחות ´מנין´
לפחות 7 אכלו לחם ועוד 3 אכלו מזונות ביחד איתם (= בזמן שהראשונים עדיין בשלב האכילה של הארוחה.

בתוך המנין צריכים להיות 2 פנים חדשות (= חברים טובים של החתן או הכלה שלא היו לא בחתונה ולא ב 7 ברכות קודמים, כמו שהוזמנו לחתונה ולא יכלו להגיע או ששכחו להזמין אותם וכד´)

מזמן רק מי שאכל לחם, ורצוי גם לכבד אותם ב 6 ברכות ראשונות.
את הברכה השביעית ניתן לתת למי שהצטרף ואכל ´רק´ מזונות.

יש עוד הרבה פרטי דינים ומנהגים שונים וכתבתי רק כללים בסיסיים.
(יש ספר בנושא בשם ´שובע שמחות´ מהרב שריה דבליצקי שליט"א)

בברכה דוד לוי