לאכול אצל החברה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/08/07 21:01 כה באב התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני לומדת עם חילוניות באוניברסיטה.

יש לי חברה מסורתית שטוענת כי בביתה הכל כשר. האם אני יכולה לסמוך על קביעה זו? מה עלי לעשות כדי לא להלבין את פניה?

היא אומרת שהמון דתיים אוכלים אצלם והמטבח כשר לחלוטין. היא מזמינה אותי שוב ושוב לבקר בביתה ולאכול עמה.

האם מותר לי?

תודה רבה, שירה.

תשובה

ב"ה

שלום.

לבקר בביתה את יכולה וזה אפילו מצווה.
האוכל לא צריך להיות המונע מביקור בביתה. וכי מה הקשר?

ואם היא מכבדת אותך בדברי מאכל ומשתה את יכולה להסתמך על דבריה ועל עדותה שזה כשר.(בשאלה ציינת שהיא מסורתית...) .
ואם את מפקפקת בעדותה אז תשאלי אותה "האם הפירות האלו מעושרים?" האם הקמח של העוגה מנופה?" ואם את חוששת שהיא תפגע אז תשמרי על דיאטה ותגידי לה שעברת את הנקודות של "שומרי משקל" ולכן את לא יכולה לאכול חוץ ממה שהוא 0 נקודות ...

ויתכן שמושגי הכשרות שלך ומושגי הכשרות שלה הם שונים . אז זה אולי יכול להיות עצם הביקור- ללמוד הלכות כשרות המטבח ביחד.ובודאי שתוך כדי הלימוד יעלו שאלות ומה יותר טוב ממפגש כזה ללמוד וללמד לשמור לעשות ולקיים באהבה ובשמחה.?

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.