לאחר מעשה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 20/07/08 14:41 יז בתמוז התשסח

שאלה

כבוד הרב,

הייתי שבוע שעבר עם רעייתי בדירה שכורה בפראג' במסגרת חופשה שנתית.

על מנת לעבור מהכניסה של הדירה לדירתנו היה כנראה מכשיר אלקטרוני שכתוצאה מתנועה הפעיל אור באולם הכניסה.

הרשה לי לספק מספר נתונים נוספים, האור לא היה נדרש לנו ויכולנו לעבור את אולם הכניסה ללא צורך באור("דבר שאינו מתכוון" או שמא "פסיק רישא דלא ניחה ליה"). לגבי מקום מגורים חלופיים, עלי להדגיש ששכרנו את המקום מראש, לא ידענו על הדבר, בין כך, כבר שילמנו מלוא הכסף עבור הדירה. חלופה אפשרית היתה לצאת ולמצוא מלון באיזור, דבר שהיה כרוך בהוצאת כספים רבים ואי נוחות רבה.

מצפה לתשובת הרב בנדון.

בתודה,

תשובה

בסד

שלום רב.

לאחר מעשה אין מה לעשות אבל לכתחילה איננו משתמשים באור הנידלק בגרמא על ידי תנועת גופנו.(אפילו) ונגד רצוננו .
בדיעבד יש על מי לסמוך שלא נעברה עבירה חלילה בשבת .
לכתחלה היה ניתן לכסות את העיין האלקטרונית הנל.
בברכה