לאחותה יש סכיזופרניה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/02/09 19:56 כא בשבט התשסט

שאלה

לרב שלום רב,

אני יוצא עם בחורה חודש והקשר בינינו מאוד טוב. הסתבר לי שאחותה חולה בסכיזופרניה וגם אח שלי.

אני והיא בריאים. שאלתי רופא מה הסיכוי שהמחלה תעבור לדור הבא והוא אמר לי שזה פחות מעשרה אחוזים אך הסיכוי יותר גבוה מהסיכוי של האוכלוסיה הכללית. שאלתי אותו אם כדאי להיפרד בגלל זה והוא אמר שהוא לא היה נפרד בגלל זה אבל כל אחד והשיקולים שלו. ברצוני לשאול את הרב מה לעשות מצד אחד מאוד טוב לנו יחד והרבה זמן אני מחפש את הזיווג שלי ועד שנראה שמצאתי בחורה שטוב לי איתה הסתבר שגם לאחותה יש את המחלה הנ"ל.

אימי מאוד לחוצה מהענין ואני לא יודע מה לעשות האם אתה חושב שעלינו להיפרד ולא לקחת כאן סיכון מיותר?

תשובה

שלום וברכה

זו הכרעה לא פשוטה.
זו כמובן גם החלטה שלך.
אני לא מכיר את כל המציאות, כגון הגיל שלכם וכדו'.
ברם, ברמה העקרונית צריך לדעת כי ביסודו של דבר כל אחד סוחב "תיק" מסוים, ואין אנו יכולים לדעת מה ילד יום. אם הכוונה היא להתחתן רק כשמושלמים – חבל בכלל לנסות. אין אנו יודעים באמת מה יש בתוכנו, והיכן זה יתפרץ.
על כן, נראה כי לא נכון לוותר על הקשר הזה, אלא לבנות אותו בצורה הטובה ביותר, ואם תופענה בעיות בדור הבא – אז מתמודדים איתם.

כל טוב והרבה הצלחה