כתמים בהנקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/08/12 18:16 יג באב התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני 4 חודשים אחרי לידה, מניקה מלא וללא גלולות. עוד לא קיבלתי מחזור בצורה מסודרת, אבל היתה פעם אחת ממש צמוד לטבילה שאחרי הלידה של דימום קטן, ואח"כ היו קצת הכתמות לא רציניות שאותן התיר לי רב לאחר שתלה זאת בפצע שנשאר מהלידה.

השבוע, במוצאי ט' באב בלילה, לאחר תקופה ארוכה יחסית של שקט בעניין זה (בערך חודש- חודש וחצי), ובלי שום סימנים מקדימים- הייתה לי הפרשה גדולה בגווני הורוד- אדום. לא התפתח דימום מאז אבל היו מעט מאוד הכתמות קטנות בגווני החום- אדום.

אני לא יודעת מה הגורם הפעם, אי אפשר כבר לומר שזה מפצע- זה לא היה לאחר קיום יחסים ולא קדם לכך שום דבר מלבד הצום, לכן חשבתי שאולי זה הגיע כתוצאה מהצום.

מה דיני? האם עליי לספור שבעה נקיים ולטבול?

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מכיוון שהגוון היה נוטה לאדום ואת מעידה שאין פציעה, אזי יש להפסיק בטהרה, ולספור שבעה נקיים ולטבול.
ואמנם לכאורה מדובר בכתמים, ולכן אם היו על בגד צבוע יש להתיר, אך כאן שהיה שטף דומה לוסת יש חזקת איסור, ויש להחמיר לענ"ד.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן