כתיבת כתובה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 04/02/07 17:32 טז בשבט התשסז

שאלה

האם כתיבת הכתובה צריכה וחייבת להעשות על ידי כותב שטרות שיהי בהכרח ירא שמיים או שמא מדובר הרי על סתם שטר (אחרי הכל...) וצריך שיהיה אחד שמבין בכתיבת שטרות?

שאלתי מגיעה מכיוון שנתקלתי לא מזמן באמן קליגרפיה (אומנות הכתיבה) וראיתי כתובה מהממת שהוא צייר בכתב (כל המסגרת מעוטרת בשיר השיר בכתב פצפון, חומות ירושלים ומגדל דוד בראש העמוד ובמרכז נוסח הכתובה באופן קרי ויפה. האמן אינו שומר תורה ומצוות (לפחות כשהוא דיבר איתי הוא לא חבש כיפה) מה הדין?

סתם ככה, האם ישנה בעיה בכתיבת פסוקים על ידי אדם שלא שומר תו"מ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.

מותר לכולם לכתוב כתובה ולעטרה.
אולם את החלקים שצריך למלא בכתובה כמו השמות של הזוג והתאריך ועוד רק הרב שעורך את החופה ימלא.
כתובה היא שטר ככול השטרות.(או אפשר לדמות לשיק,שלנו היום ...שלמו לפקודת ...)

רצוי להדר ולעטר את הכתובה כמי שאנו אומרים שההסכמים הכתובים שם מקובלים עלנו ואנו מקבלים אותם בשמחה ומוסיפים עוד הידורים וקישוטים..
אבל החלקים החשובים שאמרתי ימולאו על ידי הרב ,כי [אם התאריך לא נכון ...אין כתובה.]או אם השמות לא נכונים [השטר לא יעיל.]כי אי אפשר לגבות את השיק הזה באף מקום .

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן