כתיבת ברכה בחול המועד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/10/11 19:59 יח בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

ידוע לי על האיסור לכתוב בחול המועד, מאוד חבל לי שלא ידעתי על האיסור עוד מלפני תחילת החופש כי אז הייתי כבר מסיים את השיעורים. אבל אני כבר אסתדר ואסיים את השיעורים בבוקר יום שישי הקרוב.

יש לי קצת בעיה... מחר לחבר הכי טוב שלי יש בר מצווה ואני רוצה לכתוב לו ברכה יפה ומושקעת, בסה"כ אנחנו מכירים הרבה מאוד שנים ויש קצת בעיה עם איסור הכתיבה בחוה"מ. זה נחשב דבר האבד? לא נראה לי.. אז להגיד לו שלא הספקתי לכתוב ואני אביא לו כשנחזור ללימודים? ואז אני משקר לו בעצם.

אז מה דעתך- לכתוב את הברכה או פשוט להגיד את האמת שאסור לכתוב ושאני אביא לו ביום ראשון? בסה"כ הוא לא מאמין כ"כ והוא ייעלב שבחרתי בהלכה במקום לכתוב ברכה יפה לחבר טוב.. הוא כתב לי ברכה מאוד יפה.

תודה מראש על התשובה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לומר את האמת, ולומר לו גם את החשש שלך שהוא יעלב.
אפשרות נוספת אם אינך יכול לומר לו אמת- לכתוב במחשב ולהדפיס, או לכתוב ביד שמאל.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן