כתובת קעקע

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 22/12/11 09:37 כו בכסלו התשעב

שאלה

מה הדין של מי שעושה קעקוע על גופו?

תשובה

שלום לך
נאמר בתורה בפרשת קדושים פרק י"ט פסוק כ"ח "ושרט לנפש לא תתנו בבשרכם וכתבת קעקע לא תתנו בכם אני ה'". וכן פסק הרמב"ם: "כתובת קעקע" (ויקרא יט,כח) האמורה בתורה, הוא שישרוט על בשרו וימלא מקום השריטה כוחל או דיו או שאר צבעונין הרושמין; וזה היה מנהג הגויים שרושמין עצמן לעבודה זרה שלהן, כלומר שהוא עבד מכור לה ומורשם לעבודתה. ומעת שירשום באחד מדברים הרושמים אחר שישרוט, באי זה מקום מן הגוף, בין איש בין אישה לוקה. וכן כתב בשלחן ערוך יורה דעה סי´ ק"פ.

בימינו אין עונשים מלקות וכאשר מדובר באדם שלא הכיר את חומרת האיסור הוא קרוב להיות שוגג.
ומרגע שהוא מכיר בחומרת האיסור צריך ללכת לרופא עור על מנת להסירו.
בברכה אייל משה