כתובת נישואים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/12/10 20:58 כז בכסלו התשעא

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

אני בחורה צעירה העומדת בפני חתונה ב"ה בקיץ הקרוב.

כל משפחתי נמצאת בארה"ב ולכן החתונה תתקיים שם.

החתונה תתקיים שם ע"י רב וחופה.

ויש לי שתי שאלות

1. האם הכתובה אשר אני אקבל שם תקפה וקבילה גם בארץ?

2. האם תוכל להמליץ לי על רב טוב או ארגון אליו ניתן לפנות בארה"ב לשם מציאת רב לביצוע הטקס.

אודה לתשובתך הכנה בהקדם.

שיהיה שבוע טוב ובשורות טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב

יש בארה"ב הרבה רבני קהילה אורתודוכסים יראי ד' שיכולים לערוך חופות וקידושין. יש את התאחדות הרבנים האורתודוקסית בארה"ב, ועוד רבנים מפורסמים צריך לפנות אליהם.
הכתובה היא זהה, אבל צריך להקפיד שיהיה עוד עותק, פה בארץ שומרים עותק ברבנויות ואולם בחו"ל אין שמירה, על כן צריך שני העתקים.

חנוכה של אורה ותורה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן