כתובה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 31/08/08 12:08 ל באב התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום

ראיתי שבנוסח כתובה ישנם מספר אפשרויות לגבי מצבה האישי של הכלה (בתולתא, בעולתא, אלמנה, גרושה וכד') האם כלה שנכתב עבורה מצב לא נכון (למשל בתולה אם היא מוכת עץ) הקידושין אינם תופסים?

בתודה רבה

תשובה

לשואלת שלום רב.
א. הקידושין אינם תלויים בכתובה. גם אם יש פגם בכתובה, האשה נשואה והקידושין תקפים. מהותה של הכתובה היא שטר משפטי ממוני, שנועד לעגן זכויות ממוניות שונות של האשה, והשאלה היא אם הוא כשר או לא, אבל גם כתובה פסולה אינה פוסלת את הנישואין. אמנם אסרו חכמים לזוג להיות יחד ללא כתובה כשרה, ולכן צריך לברר, אבל הקידושין כשרים.
ב. לגופו של ענין האם הכתובה כשרה, צריך ללכת לרב ולברר את כל הפרטים. למשל האם הבעל ידע על מצבה, (כיון שמותר לבעל להסכים לכתוב כתובת בתולה לבעולה), כמה זמן עבר מהחתונה (כיון שייתכן שהבעל מחל). לכן צריך ללכת לרב שערך את הקידושין ומלא את הכתובה ולשאול אותו.
בברכה
אפי קיציס