כתובה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 04/10/06 01:11 יב בתשרי התשסז

שאלה

שלום רב...

בכתובה כתוב "כלה בתולה"

שאלתי היא ,האם תינוקת שנשבתה או גיורת שלפני המקווה של הגיור היה לה יחסי מין.

האם התשובה "מוחקת" את העיניין הזה והטבילה גורמת ללידה מחדש כגוף חדש או היא

צריכה להרוס את שמה ולהגיד לכולם איך היא הייתה בערב החתונה כאשר קוראים את הכתובה לפני כולם?

איפה בדיוק בהלכה זה כתוב?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אתה מכיר נוסח מסוים של כתובה, שבו כתוב "בתולתא", מה, לדעתך כותבים בכתובה של אלמנה? חשבת על זה? הרי היא לא בתולה בזמן הנישואין?....
ובכן, קיימות נוסחאות נוספות. לדוגמא: לגיורת כותבים- "גיורתא", לאלמנה- "ארמלתא", לגרושה- "מתרכתא". הנה, זה כתוב בהלכה, ואין זה פוגע באף אחד...
אגב: כלה שאינה בתולה, איננה חייבת לספר זאת לרב שעורך את החופה, והוא לא צריך לשנות את נוסח הכתובה באופן פוגע.
חג שמח!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן