כתובה מתוקנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/05/07 03:11 ד בסיון התשסז

שאלה

האם מותר לערוך כתובה מתוקנת על כתובה מצולמת או שנשלחה בפקס ולאו דווקא על כתובה שמודפסת על נייר מקורי??

תשובה

ב"ה

שלום.

לאחר חתימת העדים על הכתובה אסור לעשות שם שינוי.
ואם יש טעות בכתובה וצריך לתקן אז יש כללים ברורים לתיקון ונוסח מסויים ומיקום מסויים לתיקון.
ואם מדובר על כתיבה של כתובה אז צריך לבדוק ב"שבע עיניים" את הנוסח שלא יהיה ח"ו טעות בהעתקה .וכדאי להתייעץ על כך עם רב מוסמך שיבדוק את ההעתקה.
ובכל הרבנויות נוהגים לתת 2 כתובות : האחת נשארת בבית הורי הכלה למשמרת והאחת נשארת כהעתק בתיק הנישואין של בני הזוג ברבנות.

ועיין גם תשובתי "כתובה לנוי" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/83019

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.