כתבי הרב קוק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/05/02 16:47 ז בסיון התשסב

שאלה

מאיזה גיל מומלץ לקרוא את כתבי הרב קוק.(הרי משולבים בהם קבלה אז מה היחס לכתביו של הרב)

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

אישיותו הגדולה של מרן הרב קוק זצ"ל הכילה שליטה בכל מכמני התורה – בפשט, בדרש, ברמז ובתורת הסוד. את ה"תורה שבכתב" כתב הרב קוק ברובה בחייו, והיא איננה עשויה מקשה אחת. יש בה הלכה, אגדה, מוסר, שירה ופיוט.

ישנם ספרים שמומלץ לכל אדם לעיין ולקרוא בהם, שהם שופכים אור גדול על תקופתנו, על חיינו ועל תפקידנו בעולם. די אם נעיין בספר "מאמרי הראי"ה", שהוא קובץ של מאמרים ומכתבים שכתב הרב קוק לרגל מאורעות ואירועים שונים, ניווכח בעוצמה האדירה המפכה מלבו – עוצמתה של תורה.

כדאי להתחיל בספרי האורות כגון: אורות התורה, אורות התשובה, אורות הראי"ה, אורות-מוסר אביך.

להרחבה על אישיותו של הרב קוק יש לעיין בספרים הבאים:
משנתו של הרב קוק – בעריכת ד. ירון
יובל האורות – בעריכת ד. ירון
שבחי הראי"ה – בעריכת ח.לופאץ

בברכה,
עוזיאל