כשר לעדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/07 12:23 ה באלול התשסז

שאלה

יש לי חבר טוב אבל הוא טוען שהוא לא מאמין בה'...[אמנם לדעתי הוא לא שקט עם זה בפנים]

יוצא לפעמים בשבתב שאני מסיים ערבית של שבת מאוחר וכידוע צריך לומר את "ויכולו השמים" אחר שמונה עשרה לפחות ב2 אנשים כי זה עדות..ולפעמים יוצא שרק הוא בסביבה...השאלה היא אם אדם שאינו מאמין בה' יכול להעיד בכלל על מעשה בראשית??

זה קצת מוזר...

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה
באופן כללי, אין אנו יודעים מה בלבו של אדם, ואין אנו יודעים מה הקשר בין מה שהוא אומר לבין העולם הסוער המתרחש בו. על כן, בדרך כלל עמדת ההלכה בתחומים אלה היא "דברים שבלב אינם דברים". בעיקר כשמדובר בסוג "עדות" של "ויכולו" שהיא לא ממש עדות (לדוגמה: היא נאמרת בלילה, היא נאמרת על ידי קרובים וכדו') - אין פוסלים אדם המוכן לומר עדות זו מלומר אותה.

והיה, אם הוא מחלל שבת וכדו' - באמת לא ראוי שהוא יהיה המצטרף להעיד עליה.

כל טוב