כשרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/08/09 18:22 טו באב התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי כמה שאלות לגבי כשרות אשמח להסבר:

1.איזה הכשר צריך להיות על פירות וירקות ומה צריך להיות רשום בתעודת כשרות?

2.איזה הכשר צריך להיות על פיצוחים?

3.האם כשרות מקומית עם שם הרב המקומי או רבנות ראשית מספיקה?

תודה מראש

תשובה

1. על ירקות לא חייבים שום הכשר ובמקרה כזה את צריכה להפריש מספק תרומות ומעשרות. אם אינך יודעת את צריכה לראות שכתוב שהופרשו תרומות ומעשרות.
2. לגבי פירות כמו לגבי ירקות ובנוסף צריך לכתוב ללא חשש עורלה. לגבי הפירות חובה למצוא השגחה כי אין האדם הפרטי הקונה יכול לברר אם יש שם חשש עורלה.
3. פיצוחים שגדלים בארץ - כנ"ל.
בפיצוחים קלויים צריך השגחה שהם נקלו בתנור כשר.
4. אני מקפיד לקנות בכשרות של הרב המקומי בו נמצאת החנות או המפעל ומעדיף זאת על פני כל כשרות אחרת.

בכל ספק את יכולה לשוב ולשאול

דוד לוי