כשרות

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 02/09/08 22:54 ב באלול התשסח

שאלה

בס"ד

עכשיו,קראתי ב"עדכוני כשרות" שסוכריות "טיק טק"אינן כשרות. אבל אכלתי מהן פעם=פעם! מה עליי לעשות?

ושבנוגע ל"מגה"-שהם מוכרים עוגיות כשרות לפסח שהינן חמת. אבל נראה לי...,שבפסחקנינו משם עוגיות כאלה..-שכל שנה אנו קונים.. . מה לעשות?

3. מותר לי לשות מים מכוס פלסטיק אצל מישהי מסורתית?ואם כבר שתיתי?

4. אם משפחתי אוכלת חלב נוכרי,האם אסור לי להפסיק משום התרת נדרים? ומה לגבי זמן בין בשר וחלב?(לנו אין מנהג קבוע-כל פעם אנו עושים מה ש"נוח" לנו-אם עברו 5 שעות,זה גם טוב,ואם 4 וחצי זה גם.. . אבל נראה לי ש-3 וחצ י-4 שעות זה המינימום....)

תשובה

שלום
1- לעשות תשובה, אין דבר נאה לחודש אלול יותר מכך.
2-מותר לשתות בכוס פלסטיק, ובודאי ששתיה קרה.
3-בהחלט שמותר לך להחמיר ולחהמנע מחלב נוכרי, נדר הוא רק במצווה, ואין מצוה בחלב נוכרי, לגבי הפסקה בין בשר לחלב ראוי להקפיד על 6 שעות.
ברכה והצלחה