כשרות

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 11/07/08 01:08 ח בתמוז התשסח

שאלה

שלום וברכה!

בערב שישי לפעמים קרובת משפחה באה לאכול אצלנו ומביאה איתה דג חריף היא אומרת שזה בסדר והכל כשר אבל אני לא ממש סומכת על זה מפני שהמשפחה שלה לא שומרת על כשרות ויכול להיות שהם עירבבו את הכלים.

מצב אחד לא נעים לי להגיד לה שאני לא סומכת על הכשרות שלה ולא מאמינה לה כי זה מאוד יעליב אותה ומצד שני אני גם לא רוצה להטריף את הכלים ולהגעיל אותם כל פעם מחדש(ההורים שלי לא דתיי'ם אז אני דואגת לכשרות בבית)

מה אני צריכה לעשות?

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

שלום
אם כל הבעיה היא הדג (ומדובר בדג כשר) או הירקות ואינך צריכה לחמם אותם בכלי שלך אלא רק לאכול בכלים שלך אין חשש שטטריפי את כליך.
אם היא רוצה לחממם את זה בכלי שלכם רק תבררי אם יש בפנים בצל או שום ואם כן אז באיזה סכין היא חתכה אותם ולפי זה תדעי באיזה כלי לחמם את הדג (לדוגמה אם היא חתכה בצל בסכין בשרי והוסיפהלדג עליך לחמם את הדג עם הרוטב וכו' בכלי בשרי).

בהצלחה.