כשרות

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 07/05/08 08:36 ב באייר התשסח

שאלה

קודם כל תודה רבה על אתר נפלא

אז ככה אני לא דתי אבל שומר כשרות נידה וכל עניינים שגדלתי עליהם משתדל לשמר את יהדותי

אוקיי השאלה היא :

אני בארה"ב ואוכל כשר וזה מאוד יקר המוצרים הבשריים

לדוגמא חבילת שניצל עם 4 חתיכות עולה 8$ שמוצר לא כשר עם 10 חתיכות עולה 3$

עוף כשר עולה 20 דולר ועופ לא כשר עולה 4 דולר

זה מאוד קשה אבל ברוך השם מסתדרים

לפני שבוע עברתי לסאוט קרוליינה וחיפשתי אוכל כשר ומצאתי מקום אחד בלבד ביררתי עם הבחור מחב"ד והוא אמר לי שזה המקום היחיד אבל המחירים פה עוד יותר יקרים ממה שהורגלתי בגורגייה

בכל אופן ראיתי זוג מישראל דתיים עם כיפה לא רפורמים חס ושלום והיא שאלה אותי איך אני קונה את הבשר הזה זה מאוד יקר אז אמרתי לה אני קונה רק כשר

והיא אמרה לי שהיר דתייה שומרת שבת וחגים והכל אבל יש לה 4 ילדים והיא לא יכולה לעמוד במחירים והיא לא קונה חזיר או שרימפסים וכיו"ב

אבל עוף ובקר היא קונה לא כשר ומכשירה אותו

כי המצב לא טוב ואין לה מספיק

וזה גרם לי לערער שאם דתייה עושה כך אז אולי יש משהו וחייב לישות שאלת רב

אז תודה מראש וסליחה על הבורות

-סהר זיגדון-

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
ראשית, הערכתי הרבה על ההקפדה בשמירת המצוות, כשרות ונידה זה הרבה וזה מחזק אותנו שאנו גרים במקום שקל לשמור ודבריך מעניקים השראה.
לעצם העניין, זה לא המקרה הראשון שאני שומע על קניית בשר והכשרתו אבל זה אסור בהחלט !
בשר שלא נישחט על פי ההלכה, הוא אסור לנו בדיוק כמו חזיר, יש פרטים רבים כיצד יש לשחוט וכיצד לבדוק כל בהמה אם היא טריפה או לא , כגון לנפח את הריאות, אם יש חור בראות הרי בשר זה טרף ואסור באכילה לכלב תשליכון אותו.
אם אינך יכול לעמוד בהוצאה של בשר כשר, אפשר לקנות דגים רק להקפיד שיהיו עליהם קשקשים ויש לך חלבונים למכביר.
ברכה והצלחה, איתן.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן