כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/07 22:13 יא באלול התשסז

שאלה

אילו מאכלים טעונים בדיקה מחשש תולעים?

ציין דברים ה"מוחזקים בתולעים" (=שחזקה עליהם שיש בהם תולעים). מה דינם?

פרות הצריכים בדיקה, כמה מהם יבדוק?

חתך בסכין פרי ותולעת שבו, כיצד ינהג בסכין ובפרי?

באיזה מקרה (ובאיזה תנאי) מותר לאכול מאכל, אף על פי שיש בו תולעים?

מה דין הכנימה הנמצאת בפרות מסוימים (למשל בתפוזים), ומה דינה בפרות מיובשים?

על מה נאמר "ודווקא לאחר שנים עשר חודש"?

ציין סוגי ירקות ופרות, שמן הראוי לבדקם בדיקה קפדנית או אף להימנע מאכילתם.

מה דינם של מים וחומץ שהתליעו?

דבש או ריבה, שחדרו לתוכם נמלים, כיצר ינהג בהם?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון ששאלותיך רבות ומגוונות אין באפשרותי לענות על כולם, אולם כדאי שתעיין בספר הל' תולעים של הרב יואל שוורץ, או בספר בדיקת המזון בהלכה של הרב וויא. שם תמצא את התשובות לשאלותך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן