כשרות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/11/06 14:22 יד בחשון התשסז

שאלה

שלום וברכה..

אני עושה ביביסיטר ההית שהאננשים בו אוכלים אוכל כשר אך לא כ"כ מפרידים בין בשר לחלב והכלים אינם נפרדים... השאלה שלי היא האם אני יכולה לאכול לדוג' ממרח שוקולד (שגם כזה יש לי בבית) או שיש בעיה שהסכין שהשתמשו בה כשמרחו את השוקולד אז היא גם משממשת לבשר.? מותר או אסור להשתמש במאכלים אלו??

תודה רבה ויומטוב (=

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

יש להשתמש בכלים בהם בטוח לא משתמשים בבשר: כדוגמת סכינים המיוחדים לירקות, כפיות המשמשות לקפה וכדומה, ועדיף מכולם סכו"ם חד פעמי. כיוון שהדבר בעייתי, תוכלי להביא איתך מהבית סכו"ם בסיסי, ובכך להימנע מבעיות כשרות.
עקיבא

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן